Lekker Behangrijk

Je denkt natuurlijk dat hier boven een tikfout is gemaakt. We zeggen immers “lekker belangrijk”. Maar niets is minder waar. Mijn blog gaat over “Behangrijk”.

Behangrijk is in 2011 opgericht door het creatief team van Vliegende Varkens. Vliegende Varkens is een grafisch ontwerp / reclamebureau in Oldenzaal en is gespecialiseerd in het ontwerpen van huisstijlen, websites, brochures, boeken, etc. Hun eerste behang ontstond spontaan in de werkruimte. Een saaie 15 meter lange muur veranderde in een ‘prikbord’ in de vorm van behang. Hier konden ze hun creatieve ideeën en persoonlijke foto’s op kwijt. Dat was een vondst want ook hun klanten reageerden hier super enthousiast op. Dat was een mooie reden om dit verder uit te bouwen en zo ontstond Behangrijk!

Melkmeisje paneel in onze slaapkamer. Het stoere materiaal maakt dat het een lichtgewicht bord is. De printkwaliteit is heel hoog.
Impressie van de serie van 6 panelen in onze woonkamer.

De ontwerpers van Behangrijk ontwerpen met de intentie om de wereld mooier te maken. Zij ontwerpen alles zelf en de productie vindt – on demand – plaats in Nederland. 100% Dutch design dus! Tegenwoordig bieden zij meer aan dan alleen behang. Inmiddels presenteren zij binnen hun basiscollectie: behang van 1 meter breed en vertalen zij unieke ontwerpen naar originele frames en stoere ronde panelen van heel dik karton.

Paneel in de slaapkamer

Die panelen heb ik in huis hangen. De serie van zes borden en het grote paneel van het Melkmeisje. Het was echt lastig kiezen want ze maken zoveel moois. Juist doordat ze een moderne twist geven aan het ontwerp ontstaat er een eigentijds beeld met respect voor het origineel.

Het materiaal is heel bijzonder. De panelen worden geleverd op karton! Dat maakt ze heel licht en meteen ook heel stoer. De print is van een hoge kwaliteit en de kleuren zijn prachtig. Het ophangen is helemaal een fluitje van een cent. Dat kan met een eenvoudig spijkertje of met een dubbelzijdig tape. Door het lage gewicht blijft het heel eenvoudig hangen.

Wil je meer inspiratie? Kijk dan eens even op hun website. Daar is nog zoveel meer keuze en inspiratie. https://behangrijk.nl/

Ik zeg dus: Lekker Behangrijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: