een begin, gewoon beginnen

Dit is mijn eerste blog in opdracht 😉

Mijn eerste blog voor de Menori website. Wat schrijf je eigenlijk in een eerste blog? Waar begin je. Misschien is het net als bij het bedenken en inrichten van een huis. Er zijn ideeën, er is een gevoel en dan moet je gewoon beginnen. Een keuze maken en starten. De kwast op de muur zetten, de roller in de verf dopen, met je vinger de button “bestelling afronden” drukken. Soms met het samengeknepen billen…. “doe ik dit echt?”

Ik ben geen stylist of interieurarchitect, ik heb “er” niet voor geleerd en “ik zit er niet op”. En toch mag ik hier af en toe een blog schrijven over mijn interieur avonturen, mijn styling en mijn ideeën over trends, kleur, meubels en smaak (valt daar nou wel of niet over te twisten?). En ook mijn favorieten projectjes, DIYs en mijn interieur missers. Want geloof mij, die maak ik ook. Zo hebben wij dus nog steeds géén lamp hangen boven onze eettafel en hebben we er inmiddels al 4 teruggestuurd. (Ik voel nu al inspiratie voor een blog over lichtplannen en mooie lampen!)

Inmiddels ben ik twee alinea’s verder en tot mijn vreugde is het begin van de blog een feit. Ik ben begonnen… net als toen we begonnen aan ons nieuwe project, een plek, een huis van een ander wat ons thuis moest gaan worden.

Twee jaar geleden zijn wij dus ook weer opnieuw begonnen. Met een nieuwe stek om te gaan wonen. We kochten een plek, een prachtige plek met een huis en een schuur eraan vast. Een plek met potentie, dat zeker, maar er moest nog wel heel veel gebeuren voordat we van dit huis een nieuw thuis konden maken.

Ik zal me trouwens eerst eens even voorstellen, mijn naam is Judith en samen met mijn lieve en handige man (niet onbelangrijk als je veel zelf gaat klussen in een huis) en onze drie pubers wonen wij dus sinds 2 jaar in onze verbouwde zwijnenstal.

Echt hoor, het was ooit een varkensstal en wij vinden het grappig om te merken dat het af en toe weer een zwijnenstal is. Met drie pubers in huis, twee flinke honden en twee katten is dat zomaar het geval.

Inmiddels is de benedenverdieping zo goed als klaar en genieten wij zelf van ons nieuwe thuis. In de oude stallen hebben wij een grote woonkeuken gerealiseerd een badkamer en een slaapkamer. Via Instagram @landlevenjudith genieten nog veel meer mensen mee met ons interieur.

Ik krijg vaak de vraag hoe ik onze stijl zou beschrijven. Dat blijf ik een lastige vraag vinden, het is vooral mijn eigen stijl denk ik. Een mix van industriële elementen met een vleugje chique, landelijk en vooral kleurrijk.

Ook over de kleuren in ons huis krijg ik vaak vragen. Ik merk dat mensen veel twijfelen voordat ze de kwast of de roller ter hand nemen. Ergens snap ik dat wel. Als je in de bouwmarkt voor de kleurenwand staat met al die honderden kleurenstaaltjes met de meest prachtige en exotische namen dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Als je dan met minimaal tien van die staaltjes thuis bij je muur staat, slaat de twijfel weer toe.

Ik snap dat, bin there, done that.

Misschien helpt het wanneer ik je vertel dat wij eerst op onze nieuw gestuukte schouw, het pronkstuk in onze woonkeuken, een totaal verkeerde kleur hebben gesmeerd. Ik had met zorg de kleur uitgekozen. Een prachtige groen, Camouflage Green van Flexa in een matte variant, de kleurentester was er zelfs bij aan te pas gekomen. Echt heel handig trouwens als je even een wat groter vlak kunt uitproberen zonder meteen een hele emmer te kopen.

Het resultaat viel tegen, de kleur was nog steeds mooi, maar het viel weg in de ruimte. 24 uur heeft de kleur erop gezeten, 24 uur heb ik gerouwd om het werk dat erin zat. We hebben gekeken met daglicht en lampen. Een stapje naar voren gedaan en weer naar achteren. Nee, deze 21 vierkante meter had iets anders nodig, een statement.

Ik ben naar de bouwmarkt gescheurd en heb een grote emmer bijna zwarte muurverf gehaald. En daar stond ik, zweet in de handjes en samengeknepen billen. “Ga ik dit echt doen?” de donkere verf ging moeiteloos over mijn mooie groen. Eén rol met de dikke en brede roller was genoeg. Wouw, dit was precies wat de schouw nodig had. 

in de slaapkamer heeft de muur de kleur Terra gekregen van VTwonen.

Door die donkere schouw komen de eettafel en de stoelen nog mooier uit, kan ik accentkleuren gebruiken in de accessoires. Die kleuren met de periode van het jaar mee. Nu in de herfst met prachtige gele, rode en oranje kleuren en straks in het voorjaar laat ik het weer knallen.

Mijn advies? Gewoon beginnen, gewoon doen en als het niet is wat je had gedacht, dan is het heerlijk om te weten dat er bij de bouwmarkt nog 800 kleuren zijn waar je uit kunt kiezen en die er zo weer overheen kunnen.

PS dat mooie groen? Dat zit inmiddels op een andere plek in het huis.

Hou jij ook van kleur in je interieur? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik mag €100,- shoptegoed weggeven. Wil je meer weten van deze actie? Kijk dan even snel op mijn IG account @landlevenjudith daar vind je in de post van 14 november de spelregels.

Judith

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: