Opposites attract (contrast in interieur)

contrast in textuur. glad en ruw

Nee, dit is geen blog over mijn relatie of over de liefde. Hoewel ik daar misschien ook best een keer een blogje over zou kunnen schrijven. Maar als je een blog leest op een interieur site dan zit je waarschijnlijk niet te wachten op een verhaal over mijn liefdesleven en hoe ik tot over mijn oren verliefd werd op mijn collega en uiteindelijk met hem trouwde. Dus nu snel terug naar het onderwerp anders ga ik toch een heel verhaal ophangen over mijn lief  (waar het hart vol van is…)

Net als in relaties is het soms zo dat  “opposites attract”, zo kan dat dus ook in een mooi interieur. Daar waar de tegenstellingen even worden opgezocht wordt het spannend. Dan gebeurt er iets, krijgt het ineens een ziel. Maakt het nieuwsgierig en wil je even dichterbij komen, langer kijken of even voelen.

Dat contrast, daar waar de verschillen even extra groot zijn, daar hou ik van. In mijn interieur vind je dan ook op verschillende plekken contrasten.

oud en nieuw gaat soms heel goed samen

Wanneer alles te veel op elkaar is afgestemd dan haak ik een beetje af. Alles wit of alles in een precies kloppende ton sure ton, zo uit de folder in je woonkamer, das niks voor mij.

(En natuurlijk valt er over smaak niet te twisten, maar dit is gelukkig mijn blog en mag ik hier zeggen waar ik heel blij van word en waar ik de rillingen van krijg.)

Maar goed, terug naar wat ik dus heel fijn vind in interieur, contrast.

Bij ons vind je dat bijvoorbeeld terug in het kleurgebruik. Ik hou van stevige kleuren in huis. Als ik echt helemaal los mocht gaan dan was het nog een tandje steviger dan nu het geval is. Ik woon niet alleen in ons huis dus hier en daar heb ik het wat rustiger aan moeten doen.

Een beetje rekening houden met mijn mede bewoners wordt hier wel gewaardeerd in huis (en ook dat is liefde…)

Wij hebben in de woonkamer een stevige blauwe muur met een goudgele bank ervoor. Die blauwe muur had ik er best snel doorheen maar voor die bank heb ik harder mijn best moeten doen. Toen de combinatie eenmaal stond was iedereen om. Het geel en het blauw knallen ook echt mooi. Daarnaast zit er nog een contrast in deze combinatie. De harde muur, en dan bedoel ik het materiaal, de textuur, contrasteert ook fijn met het fluweel van de bank.

contrast in kleur

Ook in onze badkamer vind je een stevig contrast. Het bad met de ronde vormen en de helder witte kleur tegen een muur met donkergrijze steenstrips die een ruw en stoer uiterlijk hebben. En daarbij dan weer levende planten met groen en prachtige vormen.

Contrast kan ook zitten in een spannende combinatie van modern en oud. Zo kan in een modern strak interieur een oude klassieker of antiek meubelstuk fantastisch staan. Juist door de combinatie op te zoeken krijgt een bepaald meubelstuk alle aandacht.

Ik hou zelf ook erg van een meubelstuk met een verhaal. Iets wat uit de familie komt of van een dierbaar iemand. Ook dat kan een mooi contrast zijn. Oud versus nieuw.

Of zoek het contrast tussen verschillende prints. Dat kan in een behang of in verschillende prints en vormen aan de muur. Tegenwoordig vind je muurdecoraties in allerlei vormen. Van strakke vlakken tot ronde vormen.

Vind je contrast nog een beetje spannend? Begin dan gerust met het opzoeken van contrasten in materialen. Dat oogt het meest rustig en je kan niet snel mis. Denk bijvoorbeeld aan verschillende kussens. Die zijn er in zoveel verschillende materialen. Super zacht, harig, fluweel, rib en zelfs leer. Maar ook in verschillende soorten hout bij elkaar gebruiken, bewerkt, glad, onbehandeld of heel strak in de lak.

En vergeet niet, uiteindelijk moet jij er wonen. Dus doe vooral wat jij mooi vindt, dat doe ik ook en zo kunnen we elkaar inspireren.

Judith

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: