Beesten bende

@landlevenjudith is mijn insta account. Die naam bedacht ik ruim twee jaar geleden toen wij onze boerderij kochten maar nog een jaar moesten wachten op de sleutel. Ik wilde “iets” met wonen in een landelijke omgeving, met duurzaam wonen en leven van het land.

Mijn insta account werd van een verbouwingsaccount een interieur account. Ik post vooral foto’s van ons interieur. De kleuren, de meubels, de styling en ik ging het steeds leuker vinden. Ik durf zelfs wel te zeggen dat ik er een beetje talent voor heb. (schrijf ik met een glimlach op mijn gezicht). In een ander blogje kom ik terug op wat er allemaal op mij af komt rondom interieur en het hebben van een account wat langzaam maar zeker groeit.

Nu ons huis beneden zo goed als klaar is, is de tuin aan de beurt en de verblijven voor de dieren. LandlevenJudith blijft niet alleen een interieur, maar het moet ook echt gaan om het leven op het land en van het land. mooi wonen in een landelijke omgeving. Zo zijn we ook bezig met het bouwen van onze moestuin. Deze maken we van betonplaten.

Wij willen uiteindelijk graag zo veel mogelijk (dus echt niet alles, ik blijf een appie fan) van het land leven. Eten van het land, uit de moestuin, eigen eieren en ook eigen vlees. Bewust eten en goed voor je voeding zorgen. Ik krijg vaak de vraag of ik het niet zielig vind om vlees van onze eigen dieren te eten. Dat vind ik dus niet. Ik weet wat ik eet, wat voor leven de dieren hebben gehad en dat geeft ook dat wij echt bewust omgaan met het vlees. Dit heb ik ook van huis uit meegekregen. Mijn ouders hebben ook al jaren eigen schapen en varkens voor het vlees. Je proeft ook echt het verschil. We gebruiken zoveel mogelijk en verspillen weinig. Door meerdere dieren bij elkaar te laten leven en onze beplanting aan te passen leven onze dieren ook zoveel mogelijk van het land. Op dit moment hebben we 2 varkens een haan, lopen hier 5 koeien (van de buurman) en 2 schapen. Er staan nog wat dieren op onze wensenlijst voor volgend jaar maar dan moeten er wel eerst stallen gebouwd worden. we willen graag een mooi koppel kippen voor de eieren en voor op de meststapel (kunnen ze wormpjes, larven en vliegen pikken en eten). Loopeenden, gewoon omdat ze leuk zijn, en twee koeien.

Naast ons kleinvee hebben we ook onze huisdieren. Twee honden, (Fila Brasilieiro) en 3 katten. De katten vangen hier de muizen, we willen geen gif gebruiken of muizenvallen dus hebben we de natuurlijke vijanden in huis en in de schuur. Dat werkt prima en is ook nog reuze gezellig. Behalve wanneer ze een cadeautje komen brengen (lees een halve muis ….) De honden zijn er naast voor de gezelligheid ook om te waken. Dat is een fijn idee en ze zijn er echt goed in. (Lees: loop nooit zomaar naar binnen, want dat vinden ze niet zo leuk en jij dus ook niet, Auw)

Op ons erf woont nog veel meer, een kerkuil, holenduiven, oneindig veel muizen, mollen, vleermuizen, vogels, egeltjes en zo kan ik nog wel even door. Daarnaast lopen er rond ons erf heel regelmatig reeën, vossen, marters en laatst ook een wezeltje. Een echte beestenbende dus. En dan heb ik onze pubers dus even buiten beschouwing gelaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: